Programok Kópházán

2020.április 05. Virágvasárnapi passió éneklése a templomban.
Immáron több mint 30 éve egy erre az alkalomra összeálló 20-30 férfiból álló kórus elénekli a passiót a virágvasárnapi mise keretében.

2020.április 30 A kópházi fiatalok májusfát állítanak a falu főterén a Petőfi téren.
2020. május 30 A májusfa kidöntése a falú lakosságának segítségével. Zenés délután a Petőfi téren.
2020 június Horvát folklór és olvasótábor az iskolás gyerekeknek. A horvát nyelv, kultúra és hagyományokat adjuk át a következő nemzedéknek.

2020 július Tambura és tánctábor a fiataloknak. A résztvevők hazai, Osztrák, Szlovák és horvátországi fiatalok, akik egy héten át fejlesztik a tambura és tánc tudásukat és nem utolsó sorban egy lehetőség a találkozásra és ismerkedésre.

2020 július 02. Gradistyei-Horvát zarándoklat a kópházi Mária kegytemplomban. A Nagytemplom felszentelésének ünnepét a valamikori Nyugat-Magyarországon élő horvátok közös zarándok helyei közé emelte az eisenstadti püspökség.

2020 augusztus 15-16 Kópházi búcsú. Mária menybemenetelének ünnepén van a kópházi búcsú.

2020 szeptember 12. Szüreti mulatság Kópházán. Minden évben ilyenkor hagyományosan tartjuk a szüreti mulatságunkat. Amelyen jelmezes felvonulás, bográcsfőzés, kultúrműsor és esti bál van a programon.

2020 november 13-15-ig Horvát író költő találkozó. Ezen hosszú évek óta reszt vesznek a horvátországi és gradistyei Horvát írók és költők.
Ezen program keretén belül kerül megrendezésre:
14.-én szombaton egy amatőr színdarab bemutatására.
15.-én vasárnap pedig egy hagyományos márton napi folklór délutánra. Idén ünnepeljük a Kópházi Horvát Egyesület 30 éves fennállását

2020 november 19 előadás a horvát honvédő háborúról.

Ádventi programok:

2020 december 04. A helyi időseket, nyugdíjasokat örvendeztetünk meg egy kis ádventi programmal

Ádvent mind a 4 szombatján immáron 16. éve koncertel egybekötve gyújtjuk meg az aktuális gyertyát a nagytemplomunkban. az első alkalom 2020 november 28-án lesz.
Három alkalommal más és más kórus programját hallgathatjuk, a negyedik szombaton hagyományosan a helyi folklórcsoport műsorára kerül sor.

December 01-től 24-ig minden este egy másik ház díszíti fel az ablakát, 18.00 órakor ide gyűlnek össze a falu lakói és hallgatva a helyi plébános szavait csendesen készülnek fel a karácsonyra. A program végén forró tea és forralt bor mellet beszélgetnek az egybegyűltek.


to top