Játszóterek felújítása, bővítése 2020

Magyar Falu program keretén belül felújítottuk és bővítettük a játszótereinket.

Nagy örömünkre szolgált, hogy birtokba vehettük a felújított játszóteret és a meglévők mellé az új játékokat. A játszótér felújításával hosszú évekre biztosítottuk a legkisebbek biztonságos és zavartalan szórakozását az új játékokkal pedig változatossá tettük a kínálatot.

Önkormányzatunk kiemelten figyel generációktól függetlenül a hasznos szabadidő eltöltésének biztosítására. A település népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozására, a kistelepüléseken élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődésére. Ennek elengedhetetlen feltétele a biztonságos minden igényt kielégítő, megfelelő eszközökkel felszerelt közterületi játszótér. A beruházással a vidéki életet jobbá vonzóbbá tudjuk tenni.

Fontosnak tartjuk, hogy a kisgyermekes családoknak szép és balesetmentes környezet álljon a rendelkezésére a szabadidő eltöltésére és a használatba vett eszközök szintén a 21. század követelményeinek feleljenek meg, mint esztétikai és biztonsági szempontból.
A játszóterek nemcsak gyermekeink, hanem az egész falu életében fontos közösségi találkozási pontok. Legutoljára 2013-ban a Kópházi Horvát Egyesület segítségével újítottuk fel, az azóta eltelt idő és a használat bizony nyomot hagyott rajta. A létesítményeknek a megépítésével, felújításával nagyon sok gyermek és szülő kérésének tettünk eleget. Mindannyiunk érdeke, hogy a legkisebbek minden szempontból biztonságos a 21. századnak megfelelő játszóterén élvezhessék ki a felhőtlen gyermekkorukat.

Hogy mennyire szükség van rájuk, azt mutatja, hogy naponta milyen óriási a nyüzsgés, és milyen élénk közösségi élet zajlik a játszótereken.
Ez volt a tágabb értelemben vett cél is: olyan közösségi tereket létrehozni, ahol az emberek kicsik és nagyok egyaránt játszhatnak, mozoghatnak, beszélgethetnek, találkozhatnak egymással.

A folyamatos karbantartással igyekszünk elérni, hogy a játszótéri eszközök hosszú ideig használhatók legyenek és ezzel a berendezési tárgyakat és játékokat nem kell majd folyamatosan cserélnünk. Egyrészt azért, mert igyekeztünk masszív, erős eszközöket beépíteni, másrészt azért, mert bízunk abban, hogy közös erővel, a létesítményeket használó gyerekek és felnőttek, az üzemeltető, az önkormányzat, és nem utolsósorban a község egész lakosságának összefogásával meg fogjuk tudni védeni a közösség közös vagyonát.


to top