Magyar viselettörténet album

A honfoglalástól napjainkig követi végig a hazai viselettörténet fontos állomásait A magyar divat 1116 éve című album, amely a Gombold újra! Divat a magyar öltözéktervezési pályázatot lezáró egész napos rendezvény alkalmából jelent meg.

Honfoglalástól a Gombold újra! pályázatig
„Ez a hiánypótló kiadvány a honfoglalástól az első Gombold újra! Divat a magyar pályázatig kíséri végig hazánk viselettörténetet” – mondta el Szűcs Péter, a 256 oldalas kötet egyik szerzője a szombati Dress code: Business elnevezésű konferencián, amely az idei Gombold újra! Divat a magyar öltözéktervezési pályázatot lezáró egész napos programsorozat nyitóeseménye volt.

Mintegy kétszáz gyönyörű divatrajz
A mintegy kétszáz gyönyörű divatrajz, korabeli fénykép, plakát és múzeumi tárgy képmásával illusztrált vaskos divatanyag a magyar viselet és népviselet történelmi változásain kalauzolja végig az olvasókat, és megismerteti őket az európai divat magyarországi hatásával. A könyv érdekes és izgalmas kérdésekre ad választ: lehet-e divatnak nevezni a honfoglalás kori viseletet, hányszor volt Budapest divatközpont, és milyen volt a divat helyzete a szocialista tervgazdálkodás keretei között.

1116 évet felölelő divatanyag
Az 1116 évet felölelő divatanyag angol és magyar nyelvű szöveggel jelent meg. Az olvasók elmerülhetnek a magyar divat aranykorának számító korszakokban. Ezek közé tartozik a 19. század vége: a magyar divatipar kiépülésének az ideje, amikor a divatszalonok megjelentek a fôvárosban – húzta alá Szatmári Judit társszerző.


to top