Bécs: Harmadszorra is a világ legélhetőbb városa!

Most egy nemzetközileg elismert város összehasonlítás is alátámasztja azt, amit a több millió Bécsbe látogató már tud: Bécs minden tekintetben csúcs.
A Mercer nemzetközi tanácsadó vállalat évente tanulmányt készít, amelyben a világ 221 metropoliszának életminőségét értékeli. A tanulmány 2011-es eredményei szerint is Bécs kapja a legjobb bizonyítványt, és az osztrák szövetségi főváros harmadszorra is a legélhetőbb város a világon.

Értékelték a politikai, társadalmi és ökonómiai klímát, az orvosi ellátást, a képzési lehetőségeket, az infrastrukturális feltételeket, mint a tömegközlekedési hálózatot, az áram- és vízellátást.

Összehasonlították továbbá a szabadidős kínálatot, mint az éttermeket, a színházakat, a mozikat, a sportolási lehetőségeket, a fogyasztási cikkek elérhetőségét az élelmiszerektől az autóig, valamint a környezeti feltételeket a zöldterületektől a légszennyezésig.

2011 augusztusában az Institut Economist Intelligence Unit (EIU) a világ 140 metropoliszával összevetve Bécset választotta a legmagasabb életminőségű európai és a második legmagasabb életminőségű világvárossá. Világviszonylatban csak az ausztrál Melbourne előzte meg Bécset.


to top