Osztrák-magyar projekttámogatások

Osztrák-magyar oktatási pályázatokat hirdet az Akció alapítvány. Az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány olyan alapítvány, amely az ausztriai és magyarországi oktatási, kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködést támogatja.

Osztrák-magyar kuratórium bírál
Ausztria és Magyarország fele-fele részben biztosítja az e célra rendelkezésre bocsátott összeget. A beadott pályázatokat az 5 osztrák és 5 magyar tagból álló kuratórium bírálja el. Az osztrák tagokat az Osztrák Oktatási, Tudományos és Kutatási Minisztérium, a magyar tagokat az Oktatási és Kulturális Minisztérium nevezi ki.

Szlovák és cseh partnerek is bevonhatók
Az Akció Alapítvány elsősorban kétoldalú képzési és kutatási együttműködés létrejöttét szorgalmazza számos területen. Szlovák és cseh partnerek is bevonhatók az együttműködésbe.

A támogatott tevékenységi kör
Közös kutatási, képzési és oktatási folyamatok lebonyolítása csereprogram keretében, közös képzés, osztrákoknak mesterképzés lehetősége Magyarországon. Vendégoktatói tevékenység támogatása, közös, kétoldalú rendezvények, szimpóziumok, kongresszusok, tanácskozások és szakmai szemináriumok, hallgatói konferenciák szervezése. Tudományos anyagok elkészítése céljából történő tartózkodások.
Magyar és német nyelvű nyári nyelvtanfolyamok.

Feltétel az osztrák, vagy a magyar partner
Minden pályázatnak legalább egy magyar és egy osztrák pályázója, tagja, partnere kell legyen.

Pályázati adatlap
A pályázatot elektronikus úton német nyelven, a letölthető adatlap kitöltésével és a mellékelendő dokumentumokkal együtt kell beadni. A pályázat részei: a pályázat tartalmi leírása (max. 3 oldal) a problémakör, a támogatandó célkitűzés, annak megvalósítási terve, várható eredmények, költségterv, az összes résztvevő önéletrajza és az utóbbi 3 év 5 releváns publikációja.

Beadási határidők
Pályázat beadási határidők: 2011. március 15., május 15., október 30. és december 15.


to top