Szilveszteri koncert Sopronban

Sopron Város Fúvószenekara hagyományosan nagyszabású koncerttel búcsúztatja az óévet illetve köszönti az új évet. Az idei rendezvény immár a 25-ik szilveszteri koncertje lesz a zenekarnak. A jubileumi koncertre különleges programmal készülnek.

Csárdás minden mennyiségben
„Szilveszteri műsorünk első felében a magyar csárdás áll a középpontban, lesz Csárdáskirálynő-egyveleg, Monti csárdás”, mondta el Ferenczi Balázs, karmester. Közreműködnek a Song office énekstúdió művészei valamint a Sopron városi mazsorett csoport.

Brazil zene, slágerek
„A műsor második fele a könnyűzenéé: lesz fergeteges brazil zene, Glenn Miller egyveleg és természetesen örökzöld magyar slágerek is”, árulta el Ferenczi.

1957-óta fújják
Sopron évszázados hagyományokkal rendelkező zenekultúrájában mindenkor nagyon fontos szerepet játszott a fúvószene. Amióta 1957-ben a harsonás és kürtös toronyőrökből megalakult az első városi fúvószenekar, azóta ezek a muzsikusok ugyanolyan soproni jellegzetességek, mint az ősi várostorony.

A Burgenlandi Szövetség tagjai
A zenekar elmaradhatatlan résztvevője a nagy városi rendezvényeknek, de határon túl is ismertek. Burgenlandban is rendszeresen szerepelnek, a soproni fúvószenekar, mint egyetlen magyar fúvószenekar tagja a Burgenlandi Fúvószenei Szövetségnek is.

Szilveszter napján 16:00 órakor
Sopron Város Fúvószenekarának szilveszteri koncertje december 31-én, 16:00 órakor kezdődik a soproni MKB Arénában.


to top