Ünnepi DVD-k az Etalon Film Kiadótól

Az Etalon Kiadó több kiváló újdonságot is kínál karácsonyra. A teljes Karol, A Biblia gyermekeknek és A hit óriásai rajzfilmsorozaton kívül több felemelő filmet ajánlunk az ünnepi készülődésre. Közéjük tartozik az újból kiadott régi kedvenc, a Legyetek jók, ha tudtok. A méltán kedvelt film most látássérültek számára akadálymentesített, speciális narrációval ellátott választható menüvel egészült ki.

Legyetek jók, ha tudtok – látássérültek számára választható narrációval
A világhírű film két DVD-lemezes változata digitálisan felújított képanyagú, vágatlan, különleges kiadás. Az első DVD a szinkronizált játékfilmet tartalmazza, a másodikon a film teljes, vágatlan változata tekinthető meg eredeti, olasz nyelven, magyar felirattal. A kiadvány különlegessége, hogy a szinkronizált változaton a dialógusok közti speciális narráció is választható, amely a filmet még élvezetesebbé teszia látássérültek számára. Magyarországon ez a harmadik látássérültek számára akadálymentesített kiadvány.
A Branduardi gyönyörű zenéjével kísért film a Rómában élő Néri Szent Fülöp életét mutatja be. Fülöp atya, ahogy akkoriban hívták, „Isten bohóca”– a humoráról és tréfáiról is ismert szerzetes – elhagyott gyermekeket nevel és támogat. Magához fogadja a kis tolvaj Cirifischiót, az éles eszű, meleg szívű fiút. Állandó küzdelmeket vív a gyermekeit és őt magát is kísértő sátánnal. A megtörtént eseményeken alapuló, fordulatokban gazdag történet magával ragadó módon szól a hit és a mindennapi élet dolgainak összeegyeztetéséről minden korosztály számára.

Fausztina – Az irgalmasság üzenete
Fausztina nővér 2000-ben az új évezredben elsőként emelkedhetett a szentek sorába. Szerelmes szeretettel kötötte életét Krisztushoz, így a benne növekvő hit csodás történésekben jelent meg körülötte. A megindító film Fausztina nővér lelki naplójának feljegyzésein alapszik, ezt követve bemutatja életét, egy megrendítő drámát – leánykorától kezdve csodálatos élete végéig.
Jerzy Lukaszewicz rendező egy bátor apáca rendkívüli történetét eleveníti fel ebben az ösztönző alkotásban.

Teréz, egy közülünk – Két dokumentumfilm Lisieux-i Szent Teréz életéről
Lisieux-i Szent Teréznek (1873-1897) állít emléket a DVD-n látható két különleges dokumentumfilm, a Kersztény Filmtár sorozat V. része. Kis Teréz élete 24 éve alatt nagyszerű példát mutatott korunk emberiségének. Úgy tartotta, a legnagyobb gyakran a legkisebb dolgokban nyilvánul meg. Arra törekedett, hogy az őt kemény próbára tévő fizikai fájdalmak, lelki kínok és kísértések közepette is örömmel fogadjon mindent. Szent Teréz nyomán „kis út”-nak nevezik azt az életet, amely egyszerűségre és a hétköznapi élet nehézségei között megtartott békére és áhítatra törekszik. A kis utat következetesen meg is élő szent „Egy lélek története” című önéletrajza az egyik legolvasottabb keresztény írás lett.

etalonkiado.hu

katolikus hu


to top