Címerek és családfák Nagycenken

Címert szerkeszthetnek, sőt saját családfájukat is elkészíthetik azok a diákok, akik felkeresik a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumot. Az állandó kiállítást emellett modern információs eszközökkel tették élményszerűbbé a látogatók számára. A legnagyobb magyar életművét és korát, a reformkor gazdasági, társadalmi, politikai életét bemutató közgyűjtemény 11,2 millió forintot fordított a fejlesztésre, amely a múzeum oktatási, képzési szerepét hivatott erősíteni.

Információs pultok képekkel
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében elnyert összegből információs pultokat állítottak fel, amelyek képekkel és szövegekkel történeti, gazdasági és művészettörténeti összefüggéseket villantanak fel a korszakról.

Egyúttal ráirányítják a figyelmet arra, hogy a fejlődési folyamatokban milyen szerepet játszott Cenk, ahol Széchenyi István egyfajta mintagazdaságot alakított ki.

Történelmi kvíz a múzeum honlapján
Az interaktív feladatoknak is az élményszerzés a célja: családfát és címert készíthetnek a vállalkozó kedvűek, tudásukat pedig kvízjátékban tehetik próbára. Az információs anyagokat és a történelmi kvízt a múzeum honlapján is elérik az érdeklődők.

orf


to top