Sopron város novemberi közgyűlése döntött a város kitüntetettjeiről

Dr. Szájer József, az Európai Parlament soproni származású képviselője díszpolgári címet kap Sopron városától 2010-ben. A 22 meghirdetett napirendi pont mellett 3 sürgősségi előterjesztés is szerepelt a képviselőtestület mai ülésén. A testület döntött a Sopron város által adományozott kitüntetésekről és elismerésekről, amelyeket a Hűség Napi ünnepségen vehetik át a kitüntetettek.

Sopron Város Díszpolgára 2010-ben: dr. Szájer József.
A Pro Urbe díjat Dávid Ferenc kapja, a Civitas Fidelissima díjat Hegedüs László, valamint a SMAFC közössége, a dr. Király Jenő-díjat dr. Csécsei Károly, a Humanitas díjat Tamás Józsefné, a Sopron Kultúrájáért díjat Fodor Gábor kapja. Sopron Kiváló Pedagógusa: Folcz Tóbiás, Führer Ernőné, posztumusz: Hacsiné Farkas Ágota, valamint Horváth Rudolf.

A Sopron Sportjáért díjat Vetési Imre veheti át az ünnepi ülésen. Wälder József díjat idén a közgyűlés nem adományozott.

Az Ifj. Flandorffer díjat Steinbach Ernőnek szavazta meg a testület, a Sopron Ifjú Tehetsége díjat Kuzsner Péternek, a Sopron Szolgálatárért díjat Áder Frigyesnének.

Sopron Emlékérmet kap: Bőhm Tibor, Grafl György, dr. Hetény János, dr. Komornoki László, Mészáros Tibor, Stocker Antalné, Vass Béla.

A közgyűlés további fontos kérdésekben döntött.
Ezek között arról, hogy a személyszállítást jövőre a Kisalföld Volán Zrt. végzi Sopronban. Az intézményvezetőkről való titkos szavazást követően a kihirdetett határozatok értelmében: Horváth Csaba lett a Széchenyi István Városi Könyvtár új igazgatója. A Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója Stöckertné Lampert Tünde. Nádasné Erdei Andrea vezeti majd a Hermann Alice óvodát. A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője az elkövetkező időszakban továbbra is Nyerges Ferenc.

A testület megszavazta a Széchenyi-tanulmányi ösztöndíj kedvezményezettjeit. Eredetileg három személy kaphatta volna meg ezt, de tekintettel arra, hogy több, mint harminc pályázat érkezett be, és arra, hogy rendkívül magas színvonalú pályázatokról volt szó, öt ösztöndíj kiosztásáról döntött a város. Dr. Fodor Tamás polgármester külön is kiemelte a soproni fiatal pályázók rendkívüli tehetségét és képzettségét, amit örömteli dolognak tart.

sopron


to top