32. Dr. Csik Ferenc emlék úszóverseny Sopronban

A Soproni Úszók Baráti Köre Sportegyesület, Dr. Csik Ferenc Alapítvány, Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű ZRt. és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezésében tartották meg a 32. alkalommal a Csik Ferenc úszónapot, amely méltó emléket állít az 1936-os Berlinben rendezett olimpián, a 100 méter gyorson olimpiai bajnokságot nyert kiváló gyorsúszónak. A verseny fővédnöke Dr. Tuider Temes Judit olimpiai Bajnok úszőnő volt, díszvendége Csik Katalin Dr. Csik Ferenc lánya.

Dr. Csik Ferenc nagyszerű sportember és lelkiismeretes orvos volt. Hivatása teljesítése közben a Sopront ért légitámadás során vesztette életét. A versenyt a Lővér Fürdő-Csik Ferenc Uszodában illusztris személyek jelenlétében, (többek között Csik Ferenc lánya is jelen volt), nyitotta meg Havas András, a Vízmű vezérigazgatója és Abdai Géza, Sopron alpolgármestere. Az úszás nem csak a testet eddzi, nem csak jó fizikai erőnlétet biztosít, de a szellemet, az akaraterőt és a kitartást is erősíti a küzdelemben – hangsúlyozta Havas András köszöntőjében.

5 csapat részvételével közel 300 versenyző mérte össze tudását. Medencébe szált Kis Gergő európa bajnok- olimpikon úszó is. Nagy küzdelemben remek eredmények születtek:
A Sopron Challenge kupát a lányoknál a Soproni úszók Baráti Köre versenyzője Németh Júlia, a fiúknál Kis Gergő (olimpikon) ajkai versenyző szerezte meg. A legeredményesebb csapat összetett versenyben a Budapesti Budafóka csapata lett. A Sopron és környéke Viz-és Csatornamű Zrt. Különdíját a lányoknál Nagy Zsófia a fiúknál Simon Gábriel mindketten Soproni Úszók Baráti köre Se. veresenyzői nyerték meg. A 10 évnél fiatalabb legeredményesebb Soproni Úszók Baráti Köre Se versenyzői, a lányoknál Pózvai Kiara a fiúknál Tian Titi lettek.
Vécsei Vilmos emlékére felajánlott serleget idén Németh Júlia nyerte meg. Különdijban részesültek még Olajos Dorottya ás Tian Tomi. Mindeketten a SÚBKSE. versenyzői. A Soproni Úszók Baráti Köre Se. veresnyzői összesen 22 érmet szereztek.

sopron


to top