Újabb APEH-feketelista, újabb megyei szereplőkkel

Az új APEH-lajstromban 106 gazdasági szervezet és 36 magánszemély neve olvasható. A magánszemélyek között hat megyei „adóst” találtunk. Megyénkben összesen 29 olyan társaság nevét közölte a legfrissebb feketelista, melyek huzamosabb ideje „lógnak” több mint 100 millió forintot meghaladó adóval.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) ugyanis közzétette a 2010. szeptember 30-án 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek névsorát és a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező vállalkozások listáját október utolsó napjaiban.

Nos, ezt követően újabb feketelistát közölt az adóhatóság; ezen azon adózók szerepelnek, akiknek nagy összegű – szintén legalább 100, illetve 10 millió forintos – tartozása idén július-szeptemberben vált jogerőssé, s azt az előírt határidőig nem fizették be.

Az új lajstromban 106 gazdasági szervezet és 36 magánszemély neve olvasható. Náluk összesen 33,7 milliárd forintnyi adóhiányt talált az APEH.

Az összeg túlnyomó része, 32,8 milliárd forint a cégek adótartozása – ez vállalkozásonként átlagosan 309 millió forintot jelent –, míg a magánszemélyek 873,7 millió (átlagosan 24 millió) forinttal maradtak az államkassza adósai.

Győr-Moson-Sopron megyei cégek nem találhatók a listán, igaz, a magánszemélyek között hat megyei személyt is találtunk.

Az „élen” egy győri áll, aki több mint 67 millió forinttal tartózik; őt három győri és egy nyúli magánszemély követi a sorban.

kisalföld


to top