50 éves a Savaria Szimfonikus Zenekar

Idén ötven éves fennállását ünnepli a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar. Ez alkalomból koncertsorozatot rendeznek, melynek első estjére 2012. március 3-án kerül sor a Bartók Teremben.

Több generáció is fellép
A Savaria Szimfonikus Zenekart Sándor János, aki az együttes koncertmestere volt több évtizeden át, valamint Petró János alapító karnagy vezényli. Fellépnek olyan ifjú művészek, akiknek szülei egykor a zenekarban muzsikáltak, illetve még most is a zenekar tagjai, fémjelezve az ötven év generációváltásait.

Jótékony célú hangverseny
A 2012. március 3-i hangverseny a Szombathelyi Rotary Clubbal közös rendezésben valósul meg, jótékony céllal. A kedvezményezett a Markusovszky Kórház Gyermekosztálya.

Gazdag program
Az est főszervezője Vincze Eszter fuvolaművész, aki évek óta a kórház valamely osztálya javára rendezett jótékonysági koncertek szervezésével segíti a zenekar munkáját, életét.

A műsorban szerepel többek között J. S. Bach: d-moll kettősverseny hegedűre műve, W. A. Mozart: Esz-dúr kürtversenye, F. Mendelssohn: e-moll hegedűversenye, Bloch: Schelomo valamint Grieg: a-moll zongoraversenye.


to top