Aktuális és kultikus sztárok a VOLT-on

Élő legendákkal és a toplisták éllovasaival várja az idén immár huszadik VOLT a közönségét június 27 és 30 között, a megszokott helyen, Sopronban. A legfrissebb hírek szerint headlinerként lép színpadra – a már korábban bejelentett Skrillex mellett – a Snow Patrol és az Iggy & the Stooges, de elfogadta a meghívást a Lostprophets, a Children of Bodom, a Hadouken és Katy B is.

Hogyan lehet egy fesztivál két évtizede egyre sikeresebb, százezres nézőszám mellett továbbra is szerethetően emberléptékű? Erre a kérdésre ad választ június végén immáron 20. alkalommal a soproni VOLT Fesztivál. A két főszervező, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert 19 évvel ezelőtt pontosan 19 évesen alapította az akkor házibuli-méretűként indult, mára Magyarország legrangosabb és legnagyobb vidéki eseményeként jegyzett fesztivált. “A kezdetektől arra törekedtünk, hogy a VOLT ne egy legyen a hazai fesztiválok közül, igyekeztünk a vártnál jóval több élménnyel megajándékozni a vendégeinket, akik évről-évre egyre többen szerettek bele a VOLT-ba. Jó ideje elvárás a közönségünk részéről, hogy kultikus és aktuális világsztárokat egyaránt láthassanak nálunk. E téren a 20. VOLT Fesztivál zenei programja minden igényt kielégítőnek ígérkezik. Élő legendák és a toplisták éllovasai közül is többen elfogadták a meghívásunkat.” – mondták el a szervezők.

Hónapok óta lehetetlen bekapcsolni a legnépszerűbb rádióadókat úgy, hogy ne szólaljon meg a Snow Patrol Called Out in the Dark című slágere. A korábban a U2 és a Coldplay társaságában turnézó brit csapat 2011-ben a legrangsabb brit zenei magazin, a Q díját vihette haza, jelenleg a novemberben megjelent albumukkal turnéznak a világ legjelentősebb arénáiban és fesztiváljain, június végén velük indul a VOLT.

Nincs még egy olyan banda sem az élők, sem pedig a holtak világában, amely akkora hatást gyakorolt volna a hetvenes évek közepén a Földet felforgató punk rock mozgalomra, mint a Stooges. Iggy Pop minden idők egyik legkarizmatikusabb frontembere, elpusztíthatatlan punk-rock ikon, akiben annyi energia van, mint egy száz megatonnás nukleáris töltetben. Iggy & the Stooges a 20. VOLTon.

A Lostprophets a hazai fesztiválközönség egyik legkedveltebb, legjobban várt csapata. A kétezres évek elején tomboló nu metal-viharral érkeztek, de több mint tízéves fennállásuk során sikerrel méretették meg magukat a hard rock, a poszt-hardcore, a poszt-grunge, sőt még az indie és az emo műfajok világában is. Új lemezükkel, az áprilisban megjelenő Weapons-szal érkeznek az idei VOLTra.

A legrangosabb brit zenei magazinok egybehangzó jóslata szerint a 2012-es év világszerte Katy B-ről szól majd. A dubstep kultúra üdvöskéje egyetemi szinten vágja a popkultúrát: erre bizonyíték a londoni Goldsmith Egyetem popzenei stúdiumain szerzett oklevele, valamint sikerei a brit slágerlistákon. Júliusban a modern funky, az igényes r&b és az egyre nagyobb tömegeket bűvkörébe vonzó dubstep trend hívei is megismerhetik Katy B páratlan hangját, és előadói karizmáját, aki először Magyarországon a VOLT közönségét kápráztatja el tehetségével.

A Hadouken! a new-wave elektronika világában olyan mindenki által ismert brandnek számít, mint a Coca-Cola az üdítőiparban. Minden kétséget kizáróan az elektronikus zene legfiatalabb híveit megmozgató tömegjelenségről van szó, melyet a Hadouken! zenéjében lakozó lendület táplál és éltet és ezúttal Sopronban ölt testet.

A skandináv metálkultúra elkötelezett hívei sem fognak unatkozni az idei VOLT-on. Sopronba érkezik ugyanis minden idők legenergikusabb metál bandája, a Children of Bodom

A VOLT-ig még kb. 150 nap van hátra, a leglelkesebb rajongók pedig már vágják a centit. A szervező csapat gőzerővel dolgozi azon, hogy minél hamarabb összeálljon a 200 fellépőt felvonultató program, amelyben a VOLTosok ígérete szerint további hazai és világsztárokra számíthatunk hamarosan.

Belépőjegyek április közepéig kedvezményes áron kaphatók. A kiemelt jegyirodákban Üdülési Csekkel és SZÉP-Kártyával is fizethetnek a jegyvásárlók. Részletek a www.volt.hu oldalon.


to top