Újévi koncert Sopronban

A bécsi újévi koncerthez hasonlóan Sopronban is hagyománya van a vidám újévi hangversenynek, amelyen közismert és közkedvelt zenedarabok hangzottak el. A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Liszt-termében tartott idei hangversenyen ezúttal magyar és osztrák zenészek közösen léptek fel.

Hangversenymester Wolfgang Göllner
A bécsi Johann Strauss Ensemble és két zeneiskola együttműködésének eredményeképpen, a soproni Horváth József AMI (Zeneiskola) és a Musikschule Kindberg növendékei és tanárai közös koncertjén a szólista a 11 éves Michael Katzmann, a hangversenymester Wolfgang Göllner volt.

Számos közkedvelt darab
A közönség soraiban osztatlan tetszést arató program során felcsendült: Joseph Haydn: Gyermekszimfónia, Joseph Haydn: G-dúr hegedűverseny, Joseph Lanner: Romantiker – keringő, Johann Strauss: Tere-fere polka, Vittorio Monti: Csárdás, Johann Strauss: Bécsi vér – keringő, id. Johann Strauss: Radetzky-induló.

Fodor Tamás köszöntőt mondott
A teltházas koncert előtt az új év első napján Fodor Tamás köszöntötte a közönséget. Sopron város polgármestere mielőtt boldog új évet kívánt a megjelenteknek és rajtuk keresztül a soproniaknak, rövid visszatekintő értékelőt tartott az elmúlt esztendő városi eseményeiről, meghatározó eredményeiről.


to top