Nagymartoni magyarok: 2011 és a jövő

Munkaigényes 2011-et zár a Nagymartoni Magyar Kultúregyesület. Sok tervvel indultak, melyek nagy részét meg is tudták valósítani, mondta Haiden Ágnes, az egyesület elnöke. A bevált programokat 2012-ben kibővítve folytatják.

Film, irodalom és gyermekprogramok
„Ez egy munkában nagyon gazdag év volt. Feltudunk mutatni két nagyon sikeres irodalmi estet, azonkívül a havonta egy-két alkalommal megrendezésre kerülő táncjátszóház is népszerű a kicsik és a felnőttek körében egyaránt.” – nyilatkozta Haiden Ágnes elnök.

Filmklub is alakult a nagymartoni magyaroknál, jelenleg több mint 50 magyar filmalkotás között válogathatnak a tagok és az érdeklődők.

Egyre többen csatlakoznak
2012-ben is immár hagyományként folytatódnak majd az irodalmi estek. Az első alkalom február végén, a záróesemény pedig ősszel lesz.
A játszóház-táncház is háromhetes turnusokban folytatódik tovább.

2011-ben 12 taggal bővült a kultúregyesület. A szervezet működését a tagdíjak, a szponzorok segítsége, illetve a Kancellária Hivatal támogatása fedezi.

Megéri csinálni
„Megéri csinálni, mert amikor egy-egy alkalomra jönnek az emberek és hálálkodnak, hogy itt Ausztriában a magyar kultúrát terjesztjük, akkor azt mondom, hogy megérte.

Meg amikor a gyerekek kérdezik szüleiket, hogy mikor jövünk megint barkácsolni, játszani? – ez az érzés feledtet minden egyéb nehézséget.” – mondta rádiónknak adott inerjújában Haiden Ágnes a Nagymartoni Magyar Kultúregyesület elnöke.


to top