Karnevál: nem lesz kártyás fizetés

Heteken át úgy tűnt, hogy az idei, tizenkettedik szombathelyi Savaria Történelmi Karneválon jóval kevesebb kézműves lesz. Ugyanis az Öreg Város vásárára bejelentkezett 160 kézműves közül 140-en lemondták volna részvételüket, amennyiben beveztték volna a kártyás fizetőrendszert.

Mégis jönnek a kézművesek
A kézművesek szerint ugyanis vállalhatatlan feltételek mellett vezették volna be s tették volna kötelezővé az elektronikus, kártyás fizetési rendszert. A fesztivál szervezői végül a rendszer bevezetésének elhalasztása mellett döntöttek. Lezárult a vita, és a vásározók jelezték: mégis részt vesznek a rendezvényen.

Mérei Tamás a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöke közölte: a történtek ellenére nem tettek le a kártyás rendszer bevezetéséről, bíznak abban, hogy jövőre már a kézművesekkel is sikerül elfogadtatni az elektronikus fizetést.

Számos újdonság lesz
A kártyás fizetést elhalasztották, de a burgenlandi közönség által is kedvelt szombathelyi Savaria karneválon az idén számos új elem is megjelenik. A Thököly utcában Diadalívet állítanak fel kilátóval, valamint a körforgalmakba emelt, több méter magas római császári szobrokat. Szó van egy hadihajó modelljének vízrebocsátásáról is.

A szombathelyi Savaria Karnevál augusztus 26.-28.-ig kerül megrendezésre.

www.savariakarneval.hu


to top