Határon átnyúló turizmusfejlesztés

Szentgotthárd város és Gyanafalva/Jennersdorf járás turisztikai felelősei találkoztak a közelmúltban, hogy egy tapasztalatcsere keretében a jövőbeni közös aktivitásokat is megvitassák.

Együttműködés a természet és a kultúra terén
Siegmund Mihellyes a gyanafalvi turisztikai egyesület elnöke a határon átnyúló együttműködés jelentőségét hangsúlyozta ki, a természet és a kultúra terén.

10 éve sikeres kooperáció
A Raab-Őrség-Goricko hármashatár natúrpark immár 10 éve folytat sikeres együttműködést magyar és szlovén kollégákkal. A kooperáció legújabb jó példája a hamarosan átadásra kerülő „Hármashatár kerékpárút”. Szintén újdonság lesz az intenzív kultúrális együttműködés, „treartes – KultTour im Dreiländerland“ mottóval .

Egyedülálló földrajzi adottság
„Gyanafalva turisztikai régiójának vendégei élnek a lehetőséggel és átlátogatnak Magyarországra és Szlovéniába is, így rövid idő alatt több kultúrával is meg tudnak ismerkedni. A Hármashatár földrajzi adottsága óriási turisztikai lehetőséget rejt magában”, emelte ki Gerald Feuchtl ügyvezető.

Újabb látogatás a közeljövőben
A magyar küldöttség Huszár Gábor polgármesterrel az élen a további szoros együttműködést szorgalmazza, egy újabb beszélgetésre, Szentgotthárdra már meghívták a burgenlandi kollégákat.


to top