GYSEV: európai színvonal

Február 1-jén ünnepélyesen átadták a 48,6 milliárd forintos összértékű beruházás részeként kialakított 25 kV feszültséget biztosító körmendi 120/25 kV-os transzformátor állomást.

Ellátás akár Ausztria területén is
A transzformátor állomás a decemberben átadott, villamosított Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasúti pályaszakaszt szolgálja ki.
A körmendi alállomás üzembevételével, A GYSEV Zrt. Ausztria területén Graz irányába, akár Gleisdorfig képes lenne egy esetlegesen megépülő villamos felsővezetéket vontatási energiával ellátni és ezzel a vasúti szolgáltatások minőségét megemelni.

Cél: ingyenes internet a teljes vonalon
A GYSEV Zrt. célja, hogy a műszaki fejlesztések mellett, szolgáltatásainak bővítésével is törekedjen az utazóközönség teljes körű kiszolgálására. „A vasúttársaság 2011-es célkitűzése az ingyenes internet elérés biztosítása a teljes vonalon.” – mondta Dávid Ilona a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ha a wifi hálózat kiépül a GYSEV Zrt. vonalán, akkor nem csak műszakilag, de az utazóknak nyújtott szolgáltatásaiban is az érintett pályaszakasz lesz Magyarország egyik legkorszerűbb vasútvonala.


to top