Audi beruházás Győrben

Az Audi közel 1 milliárd eurós beruházással teljes vertikumú gyárat hoz létre Győrben, ezzel közvetlenül 1.800 új munkahelyet teremt. 2013 második felétől, a gyár teljes kapacitású működésétől kezdve napi 500 autót gyártanak majd.

Az Európai Unió „zöld utat” adott
Az Európai Unió „zöld utat” adott az Audi győri gyárberuházásának elindításához, jelentette Matolcsy György magyar nemzetgazdasági miniszter.

Jóváhagyták a terület átminősítését
Matolcsy a kormányszóvivői tájékoztatón közölte: Brüsszel kiemelt közérdekre hivatkozva jóváhagyta a Natura 2000 program keretében az Audi győri beruházáshoz szükséges terület átminősítését. Leszögezte: ezzel a döntéssel elhárult az akadály az Audi óriásberuházása elől.

Opel és Mercedes gyár is
Matolcsy György beszélt arról is, hogy az Opel 500 millió eurós beruházással indít új motorgyárat Magyarországon, amely 2012 végére teljes felfutással termel, 500 ezer motort állít majd elő évente. A kecskeméti Mercedes gyárról pedig azt mondta: ez a gyár 2013 végére már termelni fog, és több mint 10 ezer munkahelyet teremt.

Megduplázódhat a magyar autógyártás
Magyarországon a 2008-as csúcshoz képest megduplázódhat 2014 végére az autógyártás, amikor is 600-700 ezer új autót állíthatnak majd elő az országban, fűzte hozzá Matolcsy György.


to top