Felülvizsgálják a médiatörvényt

Magyarország felülvizsgálja a médiatörvényt, és olyan megoldást talál, amely mindenki számára kielégítő lesz, mondta Brüsszelben Martonyi János külügyminiszter.

„páneurópai csatározás tárgyává vált”
„A magyar médiatörvény ügye páneurópai politikai csatározás tárgyává vált” – mondta a magyar politikai a Financial Timesnak adott intejúban.

„Szűk körűek” a kifogások
A liberális irányultságú londoni gazdasági-politikai napilap online változatán megjelent interjúban a magyar külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a EU-bizottság által megfogalmazott kifogások „szűk körűek”. Martonyi János „politikailag motiváltnak” minősítette a baloldali irányzatú pártok azon bírálatait, amelyek szerint az új törvény lehetővé teszi a kormány számára az ellenzék hangjának elfojtását a médiában, írta a brit lap.

Gyorsan akarnak túljutni az ügyön
A Financial Times szerint fennáll annak a kockázata, hogy a törvénnyel kapcsolatos vita beárnyékolja a magyar EU-elnökséget, Martonyi János ugyanakkor azt mondta a lapnak: úgy gondolja, hogy a levélben felvetett „korlátozott aggályok” lehetővé teszik, hogy a kormány gyorsan túljusson az ügyön.


to top