„Treehouse” Koltai Lajos új filmje

Májusban, valószínűleg Németországban kezdi új filmje, a Treehouse forgatását Koltai Lajos rendező-operatőr. A „nyári történet” főszereplője az Oscar-díjas Jeremy Irons, az amerikai Kirsten Dunsttal pedig még tárgyalnak.

Master of Farnow (Farnow grófja)
A decemberben Prima Primissima díjjal kitüntetett filmes felidézte: a film sokáig Master of Farnow (Farnow grófja) címen futott, de végül az egyik kulcsjelenethez kötődő Treehouse-ra esett a választás, ami a gyerekek számára fára épített kuckót jelent.

A film története
„Ez egy nyári történet, két németországi kastélyban játszódik, az egyikben él egy apa a fiával, a másikban pedig egy anya a két lányával. A cselekmény kezdetén a fiú, Thomas hazatér az ősi otthonba, ahol mintha valami megváltozott volna. Egyelőre nem szeretnék többet mondani a történetről, szerintem elég annyi, hogy a film a bűnökről, a múltban lappangó titkokról szól” – fogalmazott Koltai Lajos.

Jeremy Irons, Tom Sturridge és talán Dunst?
Thomast a Csodálatos Júliából ismert Tom Sturridge alakítja, apját Jeremy Irons. Kirsten Dunsttal még a tárgyalások kezdetén járnak. A színésznő megnyerésében egy amerikai producer is segít, aki emellett a Treehouse amerikai forgalmazását is szervezi majd. A film díszlettervezője az az Allan Starski lesz, aki a Schindler listája látványtervéért Oscar-díjat kapott.


to top