Európa-díjas magyar étterem

Az Európai Bor-és Gasztronómiai Szövetségek Egyesületének bordeauxi kongresszusa a kontinens három éttermének, köztük egy magyarnak ítélte oda az Európa-díjat a gasztronómiai hagyományok ápolása és a nemzeti konyhák népszerűsítése érdekében tett szakmai munkájáért.

Másfél évtizede fogadja a vendégeket
A díjátadón Carlos Martin, a szervezet elnöke méltatta az olasz Osteria La Piola (Ponte Nizza), a Hotel Ristorante da Rome (Vicenza) és a budapesti Biarritz étterem tevékenységét. A Biarritz étterem éppen másfél évtizede fogadja a vendégeket a Balassi Bálint utcában, a Parlament közvetlen közelében.

A név elkötelezettség egyben
Tulajdonosa, Berkes Gyula 1974–ben kezdte pályáját a pesti Szabadság szállóban. Később a budai Kis Royalban, valamint a várbeli Országházban és az Aranyhordóban dolgozott, míg 1995-ben megnyitotta saját üzletét. Amint vallja, annak idején már az étterem névválasztással is jelezte elkötelezettségét.

Magyar polgári konyha hagyományaival
Egyrészt az épület túl oldalán 1938 és 1948 között működött Café Biarritz emlékének tisztelegve a magyar polgári konyha hagyományai, másrészt az európai, főként mediterrán gasztronómia iránt.


to top