EU-elnökség – kulturális kínálat Gödöllőn

Számtalan programot kínál az elkövetkező hat hónapban az EU-elnökségre érkezőknek és a turistáknak a jelentős tanácskozásoknak helyet adó Gödöllő. A szórakoztató rendezvények zömét a Grassalkovich-kastélyban és a sajtóközpontként működő Művészetek Házában tartják.

Habsburg galéria nyílik a kastélyban
A királyi kastélyban néhány nap múlva esedékes első nagyobb szabású tanácskozásig helyére kerül az úgynevezett Habsburg galéria, az uralkodókat bemutató kiállítás képeit már elkezdték a falakra rögzíteni.

Festmények Ausztriáról is
A Művészetek Házában lévő sajtóközpontban nem mindennapi tárlat nyílik, mely kiváló lehetőséget nyújt Gödöllő testvérvárosainak bemutatkozására.

A kiállított festményeken Giessen (Németország), Csíkszereda (Románia), Forssa (Finnország), Beregszász (Ukrajna), Wageningen (Hollandia), Dunaszerdahely (Szlovákia), Zenta (Szerbia), Hillerod (Dánia), Laxenburg (Ausztria), Turnhout (Belgium), Zywiec (Lengyelország), Aichac (Németország), Valdemoro (Spanyolország), Brandys nad Labem-Stará Boleslav (Csehország) és Bogor (Indonézia) nevezetességei láthatóak.

Két jubileumot is ünnepelnek idén
2011-ben a város két jelentős eseményre, Mária Terézia magyar királynő látogatásának 260. és a kastélyt építő gróf Grassalkovich I. Antal halálának 240. évfordulójára emlékezik.

orf


to top