EU-elnökség – csütörtökön átadás-átvétel

Csütörtök este lesz az Európai Unió soros elnökségének átadás-átvételi ünnepsége a magyar Parlamentben, ezt pénteken a magyar kormány és az Európai Bizottság együttes ülése követi majd. A rendezvényt a Duna Televízió közvetíti.

Európa-pont nyílik Budapesten
Pénteken együttes ülést tart a magyar kormány és az Európai Bizottság. A tanácskozás után a tervek szerint közös sajtótájékoztatót tart majd Orbán Viktor és José Manuel Barroso, a Bizottság elnöke.

A Bizottság magyarországi képviseletének tájékoztatása szerint péntek délután José Manuel Barroso nyitja meg hivatalosan az Európa-pontot, a képviselet új budapesti székhelyét.

Előadások az egyetemeken
A magyar kormány és a Bizottság együttes ülése alkalmából Magyarországra érkező Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön előadást tart a Budapesti Corvinus Egyetemen az unió intézményi reformjáról és a magyar EU-elnökséggel kapcsolatos várakozásokról.

Andor László szociális és foglalkoztatási ügyekért felelős biztos ugyancsak csütörtökön az Eötvös Loránd Tudományegyetemen beszél az unió versenyképességét ösztönző Európa 2020 stratégiáról. Magyarország Belgiumtól vette át az EU soros elnöki tisztét.

orf


to top