Esterházy Kulturális Év

Az Esterházy Kulturális Év 2011 elnevezésű kismartoni programban a zenei rendezvények állnak a középpontban, újdonság lesz Mozart Don Giovanni című operájának előadása a szentmargitbányai kőfejtőben.

Joachim Arnold új intendáns
Schneider Erika, az Esterházy Magánalapítvány magyarországi képviseletvezetője elmondta az MTI-nek, hogy Joachim Arnold személyében új intendánsa lesz az alapítvány 2011-es zenei programjainak, ő korábban a Zürichi Operaház marketing igazgatója volt.

Bajor Rádió Kamarazenekar
A kismartoni Esterházy kastély Haydn-termében húsvét hetében három koncertet ad a Bajor Rádió Kamarazenekara, velük nyílik a zenei évad a kastélyban.

Június elején megtartják a harmadik Esterházy Vonós Fesztivált, amelyen többek között föllép a Tokyo String Quartett és a Carmina Quartett, a június 22-i Szabadtéri Gálaest csillaga lesz Elina Garanca, a 34 éves lettországi születésű mezzoszoprán, aki többek között a New York-i Metropolitan Opera Carmen című előadásában szerepelt nagy sikerrel.

Operaelőadások a Haydn teremben
A Haydn-terem hosszú idő után 2011-ben ismét operaelőadásnak ad otthont: a Müncheni Kamaraopera négyszer adja elő Joseph Haydn Aki hűtlen, pórul jár című operáját.

Augusztusban René Jakobs vezényli a Freiburgi Barokkzenekart, az együttes Haydn Orlando Paladino című operáját játssza.

Mozart Don Giovanni
Mozart Don Giovanni című operája bemutatójának előkészületei a szentmargitbányai/Sankt Margarethen kőfejtőben már megkezdődtek Joachim Arnold irányításával. Húsz alkalommal adják elő az operát július 19. és augusztus 28. között a mintegy 2100 főt befogadó Ruffini színpadon.

orf


to top