Szilveszteri bulival indul a magyar félév

Szilveszteri bulival indul ma este a soros magyar EU-elnökségi félév. A 2011 első felében esedékes elnökség „felvezetőjét” Európa mi vagyunk címmel rendezik meg a budapesti Millenáris Parkban.

Könnyű- és népzenei koncertek
Az EU-elnökséget megnyitó – szombat hajnalig tartó – ingyenes kulturális eseményre a rendezők több ezer érdeklődőt várnak. A bulizók könnyű- és népzenei koncerteken vehetnek részt, szórakoztató filmeket láthatnak az EU-elnökség vidéki helyszíneiről.

Schmitt Pál ünnepi beszéde
Az előadók között van Dresch Mihály, a Buda Folk Band, a Kishúg (Szalóki Ági és Borlai Gergő), továbbá Szirtes Edina-Mókus és a Sárik Péter trió, a Balkan Fanatik és a Presidance Company – ők most decemberben léptek fel Kismartonban. Az újévet köszöntők éjfél után kivetítőn láthatják és hallhatják Schmitt Pál köztársasági elnök ünnepi beszédét.

Hivatalos EU-elnökség január 6-án
A magyar EU-elnökség fő céljai közé tartozik javítani Magyarország nemzetközi tekintélyén és közelebb hozni az uniót a közvéleményhez. A soros EU-elnökséget Magyarország hivatalosan január 6-án veszi át, az Európai Bizottság és a magyar kormány már másnap együtt ülésezik.

orf


to top