Magyarok az első Osztrák Filmdíj jelöltjei

Gryllus Dorkát a legjobb színésznő, Stork Csabát pedig a legjobb látványtervező kategóriájában jelölte az Osztrák Filmakadémia az újonnan alapított Osztrák Filmdíjra. Az elismerést első alkalommal adják át január 29-én tizenhárom kategóriában az elmúlt év kiemelkedő filmes teljesítményeiért a bécsi Odeon filmszínházban.

A Látogatás filmben
Gryllus Dorkát a Látogatás (Der Kameramörder) című, osztrák-magyar-svájci koprodukcióban készült filmben nyújtott alakításáért jelölték a díjra. Vetélytársai Magdalena Kronschläger a Tag und Nacht (Nappal és éjszaka) című film és Barbara Romaner, a Mahler auf der Couch (Festő a pamlagon) című alkotás főszereplője.

Stork Csaba a legjobb látványtervező
Stork Csaba Isidor Wimmerrel (Jud Süss – Film ohne Gewissen) és Katharina Wöppermannal (Women without men – Nők férfiak nélkül) versenyez a legjobb látványtervező díjáért.

Az Osztrák Filmakadémia 140 tagja 41 film közül választotta ki a tizenhárom kategória három-három jelöltjét.

A Látogatás a Fertő-tó partján játszódik
A Magyar Filmunió a témában kiadott közleménye felidézi, hogy a Látogatás Pejó Róbert ötödik játékfilmje, a Fertő-tó partján játszódó dráma magyar producere Berger József (Mythberg Films) volt.

Az Osztrák Filmakadémia jelölései kapcsán a nemzetközi koprodukciókban otthonos magyar producer emlékezetett arra, hogy 2010-re Magyarország a harmadik legfontosabb koprodukciós partnere lett Ausztriának – közölte a filmunió.

Österreichische Filmakademie

orf


to top