Minden ötödik eurót magyarok költik Burgenlandban

A 35 millió eurós karácsonyi bevétel mintegy húsz százalékát a magyar vásárlók hagyják a burgenlandi üzletekben, közölte a burgenlandi gazdasági kamara. A legtöbb pénzt – vásárlásaik összértékének 36 százalékát – ruházati cikkekre és lábbelikre költik a magyarok, de elükelü helyen állnak „bevásárlólistájukon” az élelmiszerek is.

Idén valamivel több a magyar vásárló
A tavalyi évről nem állnak rendelkezésre pontos adatok, de a kereskedők arról számolnak be, hogy idén valamivel több a magyar vásárló, mint az előző évben. Éves szinten 130 millió eurót költenek a magyarok a burgenlandi üzletekben.

Ez az összes éves forgalom 15 százaléka, és több mint a felét teszi ki annak a vásárlóerőnek, amit a burgenlandi lakosok külföldön vagy az interneten – tehát nem a burgenlandi üzletekben – költenek el.

A sportfelszerelések a legkeresettebbek
A legtöbb magyar Nezsidert/Neusiedl am See, Pándorfalut/Parndorf, Kismartont/Eisenstadt és Felsőőrt/Oberwart keresi fel. A burgenlandi kereskedők tapasztalatai szerint az idei karácsonyon a sportfelszerelések fogynak a szokottnál is jobban, és ebben minden bizonnyal az időjárásnak is szerepe van. A kamara arra számít, hogy mivel december 24-e idén pénteki napra esik, a karácsonyig hátra lévő napokban is nagyon sok vásárló fordul meg az üzletekben.

orf


to top