Magyar rekord: 205 méternyi kolbász

Az eddig Magyarországon töltött leghosszabb, összesen 205 méteres kolbászt készítették el szombaton a Tolna megyei Tengelicen, ahol ötödször rendeznek kolbásztöltő fesztivált. A hatalmas kolbász hivatalos magyar rekordnak számít.

Ötödször rendezik meg a versenyt
Ötödször rendezik meg Tengelicen a kolbásztöltő és forraltborfesztivált, ahol állandó résztvevő Pámer László. Az ő ötlete nyomán fogtak hozzá, hogy megdöntsék az eddigi magyar rekordot, és elkészítsék az ország leghosszabb kolbászát. „Ízre” készül a kolbász. Hajnalban disznót vágtak, majd két hatalmas teknőben keverték meg a tölteléket 165 kg húsból.

Pámer László elmondta az MTI-nek, hogy tengelici hagyomány szerint nem mérik a hozzávalókat, „ízre” készül a kolbász. A rekordkísérlet során körülbelül négy kilogramm sót, ugyanennyi paprikát, több mint másfél kilogramm fokhagymát és 30-40 dkg borsot használtak fel.

Tizenkét ember ötórányi munkája
Tizenkét ember több mint ötórányi, összehangolt munkája után temérdek kolbász kígyózott az egymás mellett sorakozó asztalokon. Sebestyén István, a magyarországi rekordok hitelesítője megmérte a kolbászt, dokumentálta a történteket.

orf


to top