IGR – Tanácsadó Napok

Tanácsadó Napokat tartott a Burgenland–Nyugat-Magyarország Régióközi Szakszervezeti Tanács (IGR) „IGR – Jövő a határtérségben” címmel és egy egyéni, magyar nyelvű tanácsadás keretében tájékoztatta a magyar munkavállalókat december 1-én Sopronban.

Hat jogásza áll az érdeklődők rendelkezésére
A témakörök: munkaviszony létesítése, megszűnése, végkielégítés, munkaidő, szabadság, betegellátás, stb. A tanácsadói napon az IGR hat jogásza áll az érdeklődők rendelkezésére akik érkezési sorrendben válaszolnak az egyéni problémákra.

Sopron után Jánossomorján
Az első tanácsadás Sopronban volt, december 1-én 13-tól 20 óráig, a Gyermek és Ifjúsági Központban(GYIK). A második tanácsadást Jánossomorján tatják, december 7-én 13-tól 20 óráig a Balassi Bálint Művelődési Ház és Könyvtárban.

Sikeres tanácsadás Szombathelyen
A tanácsadói napok első helyszínén, november 17 – én Szombathelyen közel százan vettek részt. A megszokott kérdések mellett sokan érdeklődtek a munkerőpiac 2011 májusában esedékes nyitásával kapcsolatban.

Hét éves futamidejű program
Az „IGR – Jövő a határtérségben” projekt az ÖGB Burgenland és az MSZOSZ nyugat – magyarországi szervezetének projektje. A hét éves (2008-2014) futamidejű programot az Európai Únió, az osztrák Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Szövetségi Minisztérium valamint a magyar állam finanszírozza.

Cél: dolgozó munkavállalók tájékoztatása
A projekt egyik legfontosabb célja a Burgenland – Nyugat – Magyarország régióban dolgozó munkavállalók tájékoztatása a határon átnyúló foglalkoztatás kérdéskörében illetve a szabályszerű és hosszútávú foglalkoztatási viszonyok kifejlesztése.

orf


to top