Nemzeti Ünnep: Sopron és környéke 1956-ra emlékezett

1956. október 23. nemzetünk öntudatra ébredése. Olyan fellépése a világtörténelem színpadán, mely ismét bebizonyította, hogy büszke, önálló, szolgaságot nem tűrő nép a miénk. Miként oly’ sokszor a történelemben, most is megmutattuk, hogy saját értékeinket képesek vagyunk védelmezni a tőlünk idegen ideológiákkal, törekvésekkel szemben – fogalmazott dr. Fodor Tamás polgármester ünnepi beszédében.

Sopronban a Fő téren tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt. Az ünnepség méltóságát a Soproni Petőfi Színház művészeinek műsora emelte: Piros Ildikó, Jászai Mari-díjas Érdemes művész, Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színművész, Kurkó József énekes, előadóművész, a Regélő Énekegyüttes.

A megemlékezésen jelen volt Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) Sopron város vezetői és képviselőtestületének tagjai. A Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatói fáklyás sorfalat álltak az 1956-os hősok emlékfalánál. Dr. Fodor Tamás polgármester ünnepi beszédében felidézte a soproni forradalmi eseményeket, hangsúlyozva: követni kell az ötvenhatos hősök céltudatos összefogását, melyre napjainkban is oly nagy szükség van.

A megemlékezés zárásaként a jelenlévő városvezetők, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, Sopron város képviselőtestületének jelen lévő tagjai egy-egy szál virágot helyeztek el a megemlékezés emlékfalánál, ahol mécsesek világítottak 1956 hőseinek és áldozatainak tiszteletére.

sopron


to top